Project omschrijving

De documentaire “0,03 seconde” gaat over de voorbereidingen van topsporters voor de 2016 Olympische Spelen. Deze documentaire geeft een interessante blik over de wereld van topsport, waar passie, talent en gedrevenheid alles betekenen, maar geen garantie op succes  zijn. Regisseur Suzanne Raes volgt topzwemmers Ranomi Kromowidjojo, Femke Heemskerk, Ferry Weertman, Sharon van Rouwendaal en  Sebastiaan Verschuren vanaf de voorbereidingen op de Olympische Spelen tot en met de beslissende race in Rio de Janeiro. Jarenlang trainen ze zes dagen per week, kilometers per dag, met als doel het winnen van Olympisch goud. Tijdens een van de kwalificatiewedstrijden, de Amsterdam Swim Cup, hebben de Caribische brassband en Braziliaanse danseressen de topsporters mogen aanmoedigen. Iedereen proefde de sfeer van de Copacabana en de toon werd gezet.

0,03 seconde; het verschil tussen winnen en verliezen is minimaal, maar de gevolgen enorm. Net wel betekent eeuwige roem, het net niet halen betekent een roemloze afgang.

Het keiharde trainen wordt helaas niet voor iedereen beloond tijdens de Spelen. Voormalig Olympisch kampioene Ranomi behaalt geen medaille, maar Sharon en Ferry halen bij het openwaterzwemmen wel beiden goud. Een overweldigende finale, waarin winnen en verliezen, vreugde en verdriet, vervulling en leegte dicht bij elkaar blijken te liggen.