Hoe organiseer je een leuke digitale borrel of personeelsfeest online? Ook bij een digitaal feest kan het dak eraf gaan! Door het 1,5 meter Corona tijdperk, moeten we noodgedwongen veel meer online doen. Virtueel vergaderen, digitale zakenlunches en nu ook online borrelen of feesten om in contact met elkaar te blijven.

Een online personeelsfeest of borrel klinkt, letterlijk, erg afstandelijk. Maar het is leuker dan je denkt! En digitaal feesten heeft tal van voordelen. Wat denk je van het feit dat iedereen mee kan feesten, ongeacht hun locatie. Ideaal voor bedrijven met medewerkers in het buitenland of met verschillende locaties.

Maar hoe organiseer je nu een fantastisch digitaal feest? Dit kan in slechts 3 eenvoudige stappen. Fidelinas legt de stappen uit voor het organiseren van een coronaproof online evenement of borrel.

Stap 1: Bepaal de setting

Beslis allereerst wat het doel is van jouw online evenement. Is het puur fun & games? Moet er een boodschap overgebracht worden? Is het voor het teamgevoel, gezellig borrelen? Dit is bepalend voor de inhoud van jouw digitale feest.

Stap 2: Kies een platform

Hoe vindt het event plaats? Je kunt op verschillende manieren superleuk digitaal feest vieren. Een gezellige virtuele kerstborrel, nieuwjaarsborrel of online bedrijfsfeest. Om goed te kunnen feesten op afstand is het belangrijk om vooraf een aantal keuzes te maken. Kies een platform passend bij de grootte van de groep. Neem je een deel van het event vooraf op of is alles live? Let ook kleine aandachtspunten; zal er 1 host zijn of meerdere? Zorg er ook voor dat de rest op mute staat zodat de aandacht goed gericht is en niet iedereen door elkaar praat.

Stap 3: Kies een thema

De leukste stap; een thema kiezen voor jouw personeelsfeest. Ook dit moet natuurlijk matchen met het doel.  Je wil geen gekke truiendag organiseren en dan een sluiting aankondigen, just saying. Maar iedereen houdt van een tof themafeest als bedrijfsfeest. Met name het organiseren van een themafeest waar iedereen een eigen draai aan kan geven is gegarandeerd succes. Zoals thema carnaval, waarbij je je lekker gek kan kleden.

Teasers

Last but no least, nog een belangrijke, gratis tip van ons: houd de spanning er continu in! Zorg voor afwisseling en interactie, zodat de aandacht niet verslapt. Speel bijvoorbeeld een spel of digitale pubquiz. Of roast je collega’s/de CEO. Breng tot slot het feest tot een hoogtepunt met wat entertainment. Nodig een showband uit als leuke verrassing.

Als je jouw Social Distancing Dance Party hebt gepland, is het tijd om deze aan te kondigen. De leukste manier om dit te doen is met een kleine teaser. Een leuke, korte uitnodigingsvideo en een pakketje vooraf per post. Denk aan een borrelbox of feestpakketje om open te maken op de eventdatum.

Gegarandeerd succes!

Alleen samen maak je er zo een digitaal top feest van!