Capoeira is een bekende Braziliaanse vechtsport, maar heeft zijn oorsprong in Afrika vanuit de slavenperiode. Veel slaven in die tijd gebruikten de vechtsport om te kunnen vechten tegen hun slavenhouders. Zo ook op de plantages in Brazilië. Maar om te voorkomen dat capoeira als een vechtsport gezien werd, camoufleerden zij dit met dans en spel.

Deze culturele achtergrond is nog steeds erg belangrijk bij mensen die dit beoefenen. Het vindt plaats in een kring van mensen (Roda), waar steeds 2 personen tegen elkaar spelen. Rondom de kring wordt er muziek gemaakt en de muziek bepaalt het tempo en de speelstijl van de spelers. Naast zang worden ook instrumenten gebruikt om muziek te maken, zoals bermimbau, panderio, agogo, atabaque, guiro.

Dans of vechtsport?

Capoeira is dus geen dans, maar is ook geen vechtsport waar je daadwerkelijk tegen elkaar vecht. Tijdens deze vechtsport hierbij probeer je juist de tegenstander te ontwijken. Het is daarom altijd goed kijken en opletten wat je tegenstander doet om daarop te anticiperen.

In Brazilië is capoeira een populaire, nationale sport. Maar inmiddels zijn er in vele landen al diverse scholen opgericht, ook in Nederland. In 2014 is deze vechtsport dan ook uitgeroepen tot immaterieel cultureel erfgoed. Wij van Fidelinas Entertainment zijn daar natuurlijk erg trots op.

Capoeira voor jong en oud!

Veel mensen denken dat het heel erg moeilijk is is. Maar het is toch écht voor iedereen; jong en oud, mannen en vrouwen. Met de juiste gekwalificeerde docenten leren wij iedereen capoeira, zelfs tijdens een korte workshop. Wekelijks verzorgen wij spectaculaire capoeira shows, workshops voor bedrijven en naschoolse activiteit aan kinderen.

Wil je ook kennis maken met deze vechtsport? Wij leren het jou graag!

Wij zijn gespecialiseerd in het organiseren van workshop voor bedrijven, particulieren. Heb je een personeelsuitje, een teambuildingdag of een kick-off? Wij staan voor je klaar om jouw team een super leuke dag te geven!

Offerte aanvragen

Ben je benieuwd wat de mogelijkheden zijn om een workshop te organiseren voor jouw teambuildingdag?
Vraag hier dan vrijblijvende offerte aan.